Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Blog Article
Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı çın itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü sektör şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı sinein enikonu teamüllevsel şekilde misyon yapmalıdır.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan müstacel keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kül kargaşa olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği yardımıyla alevlerin arama altına düzenınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.
Azalan bu rakamın hastane, fırın, kez pompaları ve yardım kamyonlarını faal durumda yapmak bâtınin taksim edilmesi gerekiyor.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.
Korunumlu koridor ve hol: Bitişik evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak maksut koridor veya hol.
Yangın merdiveni kapısı tasarrufında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yangın kapısı yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi kucakin bu unsura dikkat edilmelidir.
Hiç küşüm nanay ki yangın felaketi, yıl içre gönül kaybına ne olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem can hem bile emtia yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek binada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve mal kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangına karşı güvende sınırlanmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların güç güvenliğini sağlamak üzere kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla kredi teşkil etmekteyiz.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının kesifı sertya kapanmasını sağlamaktır.
Hakikaten yangınlardan korunmak bâtınin ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.